Κασμίρ

Από πού είναι

Το μεγαλύτερο μέρος του κασμίρ προέρχεται από αιγοειδή στην έρημο Gobi, η οποία εκτείνεται από τη Βόρεια Κίνα στη Μογγολία. Κάτω από τις χονδροειδείς τρίχες των ζώων βρίσκεται ένα υπόστρωμα από εξαιρετικές ίνες που είναι συγκεντρωμένες στο υπογάστριο. Τον Μάιο και τον Ιούνιο, όταν οι μοσχάρια των αιγών, οι ντόπιοι εργάτες χτενίζουν τα μαλλιά της κοιλιάς, το ταξινομούν με το χέρι και το στέλνουν σε μια απολιθωμένη εγκατάσταση (συνήθως στην Κίνα) για να καθαριστούν και να καθαριστούν. Στη συνέχεια, είναι δεμένη και παραδοθεί στην Ευρώπη, όπου είναι στριμωγμένη σε λεπτά νήματα και πωλείται σε σχεδιαστές για περίπου $ 114 μια λίβρα. Με επαρκή προμήθεια πρώτης ύλης πρώτης ύλης που καθίσταται σπάνια στην Ασία, το Αφγανιστάν έχει γίνει ένας απίθανος εξαγωγέας: Η χώρα είναι πλούσια σε ανόθευτο προϊόν. Καθώς η Κίνα συνδυάζει όλο και περισσότερο διαφορετικές ποιότητες κασμίρ για να επιτύχει όγκο, οι Αφγανοί αγρότες αιγών πληρούν τη ζήτηση για απολύτως καθαρά πλεκτά.

Από πού είναι

Το κατσίκι κασμιρίου

Προέλευση: Βόρεια Κίνα, Μογγολία, Αφγανιστάν

Μέσο βάρος: θηλυκά, 88 λίβρες. αρσενικά, 132 λίβρες.

Τυπική απόδοση ινών από μία κατσίκα: 180g έως 250g (6 ουγκιά έως 9 oz)

Συμβουλές αγοράς

1. Ελέγξτε το Βάρος

Ένα ένδυμα από δύο στρώματα, που σημαίνει ότι ήταν πλεκτό από διπλά σκέλη νήματος, ή περισσότερο, θα είναι συχνά πιο μακράς διαρκείας. Όσο βαρύτερο είναι το πουλόβερ, τόσο πιο θερμό (και ακριβότερο) θα είναι.

2. Προσέξτε από το Pilling

Premium κασμίρ γίνεται από τις μακριές τρίχες των αιγών & mdashand είναι χτενισμένο, ποτέ δεν σχισμένο. Η αποκοπή αποδίδει βραχύτερες ίνες που είναι επιρρεπείς σε σκασίματα. Πριν αγοράσετε, τρίψτε την επιφάνεια ενός ρούχου με την παλάμη του χεριού σας και δείτε αν οι ίνες αρχίζουν να κυλούν και / ή να ρίχνουν. Αυτό αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει υπερβολική περιεκτικότητα σε σύντομες ίνες.

3. Ψάξτε για μια στενή δεμένη

Το ανθεκτικό κασμίρι είναι σφιχτά υφαντό. Εάν η κατασκευή αισθάνεται χαλαρά, το ένδυμα θα χάσει γρήγορα το σχήμα του. Μετρήστε την ποιότητα κρατώντας ένα κομμάτι μέχρι το φως και μπορείτε να το δείτε, πιθανότατα δεν θα φορεθεί για περισσότερο από μια εποχή.

4. Εξετάστε το χρώμα

Οι πολύ βαμμένες ίνες χάνουν κάποια από την απαλότητα τους. Οι λευκοί Κινέζοι από την Εσωτερική Μογγολία θεωρούνται κασμιρίου υψηλής ποιότητας, επειδή δεν υπόκεινται σε χρωματισμό ή χλωρίνη. Η εξωτερική Μογγολία αναπτύσσει μια θέση στο φυσικό κασμίρ σε καμήλες και καφέ αποχρώσεις.

5. Διαβάστε την ετικέτα

Ένα ένδυμα που χαρακτηρίζεται ως 70% κασμίρι / 30% μαλλί συχνά περιέχει όχι περισσότερο από 5% κασμιρίου. Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ εξουσιοδοτεί μόνο τα καθαρά πουλόβερ κασμίρ να φέρουν την ένδειξη "100 τοις εκατό κασμίρ." Αν αυτό δεν αναφέρεται στο ένδυμα, μετακινηθείτε.

Πώς να το Πλένετε

Βήμα-βήμα καθοδήγηση

1. Ξεπλύνετε το κασμίρ στο σπίτι, πάντα μέσα από έξω. Το πλύσιμο προσθέτει υγρασία στο ύφασμα. ο στεγνός καθαρισμός το σκληρύνει.

2. Χρησιμοποιήστε τον ευαίσθητο κύκλο. Δύο κουταλάκια του σαλονιού The Laundry Laundress Wool & Cashmere είναι αρκετά.

3. Βάλτε το ρούχο σας στο στεγνωτήριο για πέντε λεπτά στην πιο ζεστή ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια το απλώστε σε μια επίπεδη πετσέτα για να στεγνώσει στον αέρα.

4. Μην κρεμάτε ποτέ τίποτα από κασμίρ. Οι κρεμάστρες θα τεντώσουν τις ίνες.


Αφήστε ένα σχόλιο

Παρακαλούμε σημειώστε , τα σχόλια πρέπει να εγκριθούν πριν δημοσιευτούν

Αυτή η τοποθεσία προστατεύεται από το reCAPTCHA και ισχύουν η Πολιτική απορρήτου και οι Όροι Παροχής Υπηρεσιών της Google.